x

Per què les dones trien Valencia Ciudad del Running per a córrer i competir?

8 març, 2018

No hi ha distància que es resistisca als rècords batuts per dones en Valencia Ciudad del Running. Cada vegada més dones i també més ràpides trien la nostra ciutat com a destinació ideal per a córrer. Aprofitant el Dia Internacional de la Dona, fem un repàs de les importants fites que les dones estan marcant camallada a camallada en Valencia Ciudad del Running.

Mujer Carreras Valencia

En la prova de 42 quilòmetres més ràpida d’Espanya, la kenyana Valary Jemeli Aiyabei va batre el rècord femení en sòl espanyol amb una marca de 2:24:48 en la 36a edició de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP.

Per la seua part, el passat 22 d’octubre de 2017, València va vibrar gràcies a les increïbles actuacions de dos dones, Joyciline Jepkosgei i Trihas Gebre, en la Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP. Una hora, quatre minuts i 51 segons després d’haver escoltat el tret d’eixida de la millor mitja marató d’Espanya, la kenyana Joyciline Jepkosgei va creuar la línia de meta, i així aconseguia un nou rècord mundial femení. Minuts més tard, Trihas Gebre va protagonitzar la que seria la segona gran celebració de la jornada. Va parar el cronòmetre en 1:09:57 i va aconseguir un nou rècord del món femení. Dos dones, dos rècords, i un increïble espectacle per a València, la ciutat del running, que es va celebrar en gran.

En la distància de 10.000 metres, València va començar l’any batent el rècord femení en la 10K Valencia Ibercaja 2018 gràcies a la victòria de l’atleta Sandra Felis Chebet Tuei, que va aconseguir parar el cronòmetre en 30:58, el millor temps femení en una 10K en territori nacional.

S’incrementa la participació femenina

Encara queda molt per córrer, però cada vegada són més les dones que participen en carreres en la ciutat del running. Des de 2012, la participació femenina ha augmentat un 6,4 % en la Marató Valencia, un 12,4 % en la Mitja Marató Valencia i un 17,55 % en la 10K Valencia Trinidad Alfonso. A més, esta última és la prova de 10.000 metres d’Espanya amb el millor percentatge de participació femenina, prop del 50 %.

València t’ajuda a aconseguir el teu pròxim repte

Les carreres en Valencia Ciudad del Running són pràcticament planes, per la qual cosa és una ciutat ideal per a fer marca i aconseguir el teu objectiu. A més, tens l’opció de competir en qualsevol de les distàncies, des de 5K a Marató, i seguir un pla d’entrenament personalitzat per a la carrera que tu tries. El mateix Circuit Divina Pastora de Carreres Populars, que organitza la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València, té un 33 % de participació i presència femenina.

Tens un llarg recorregut en Valencia Ciudad del Running. Una vegada superes la 10K Valencia, t’esperen dos grans proves, la Mitja Marató Valencia i la Marató Valencia, millors carreres d’Espanya en les seues respectives distàncies. Cada any són més dones les que participen en les grans proves de Valencia Ciudad del Running, en les quals disfrutaràs, a més d’un increïble ambient i un públic que t’animarà a aconseguir la meta i celebrar que has aconseguit un nou objectiu en Valencia Ciudad del Running.

Ciutat que ret homenatge a l’esport femení

Valencia Ciudad del Running impulsa la participació femenina en les seues carreres, i les xifres parlen per si soles: cada vegada més dones corren a València. A més de tindre altres proves amb participació exclusiva femenina, com la 10KFem ‘Dia de la Dona… Esportista’, la Carrera de la Dona o la Cursa de la Dona UPV. Altres moviments com ‘Juntes és Millor’ activen i promocionen la participació femenina en les carreres i la pràctica de l’esport en general.

Per la seua part, el documental Mujeres que corren es va entrenar el dia previ a la 37a edició de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP i s’acaba de tornar a projectar a la ciutat. El documental, produït per La Caña Brothers i protagonitzat per la periodista i escriptora Cristina Mitre, impulsora del moviment social del running femení que porta el mateix nom, descobrix l’origen de l’esport femení espanyol, des dels difícils començaments per a les pioneres en el nostre país a la cada dia major presència de dones en l’esport de hui

 

Notícies relacionades