x

Ajuntament de València, SD Correcaminos i Fundación Trinidad Alfonso renovaran el seu acord fins a 2027

5 febrer, 2024

L’Ajuntament de València, l’SD Correcaminos i la Fundación Trinidad Alfonso renovaran el conveni que constitueix el comité organitzador de la Marató València Trinidad Alfonso com la Mitja Marató València Trinidad Alfonso Zurich. Amb aquest nou acord, que s’estendrà fins l’any vinent 2027, es manté una estructura organitzativa única en el món de cara a les pròximes quatre edicions de les millors carreres d’Espanya.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, ha expressat la seua satisfacció perquè, d’aquesta manera, “es blinda l’organització d’aquestes dues proves tan icòniques i de vital importància per a la nostra ciutat amb un model únic a nivell internacional. Es tracta de l’única organització de proves d’aquesta envergadura a nivell mundial que està formada per entitats sense ànim de lucre. Vull agrair a la Societat Esportiva Correcaminos per la seua inestimable aportació tècnica i organitzativa a les dues proves, així com la Fundació Trinidad Alfonso, principal col·laborador de les carreres, una vegada més per la seua decidida aposta per l’esport i el running de la nostra ciutat”.

Convenio Maratón y Medio

Cal recordar que en l’última edició de la Marató van participar un 57% dels corredors inscrits arribats de fora d’Espanya, continuant amb el creixement en cens i participació estrangera de l’última dècada. Fruit d’això es va registrar, segons dades de Visit València, un cap de setmana d’ocupació hotelera de quasi el 90%. Per a 2024, l’Organització ha fixat un límit de 35.000 dorsals, amb tot just 2.000 inscripcions disponibles actualment, per a l’1 de desembre.

Per part seua, la Mitja Marató València està a punt de completar les 25.000 inscripcions, amb un notable increment de la participació femenina i estrangera cada any en la cita més ràpida del món en la distància.

Aquest acord arriba només uns dies després de la celebració del 10é Aniversari de València Ciutat del Running, marca compartida per la Fundación Trinidad Alfonso i l’Ajuntament de València, que ha deixat a la nostra ciutat 11 rècords del món i els actuals quatre rècords d’Espanya en totes dues carreres, que compten amb l’etiqueta de la World Athletics.

Notícies relacionades