x

22 d’abril, dia nacional de la Fibrosi Quística

22 abril, 2015

La Mitja Marató València Trinidad Alfonso establix per a cada edició, lligams de compromís amb una entitat a la qual destina totes les recaptacions de caràcter solidari que acompanyen a la prova. Les diferents aportacions solidàries ajuden a canalitzar la solidaritat dels corredors i de la pròpia organització, que amb les seues contribucions, reforcen l’aspecte social de les múltiples realitats que es brinden en la societat.

Per a 2015, l’entitat solidària de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso és la “Associació Fibrosis Quística de la Comunitat Valenciana”. Esta entitat és una associació sense ànim de lucre constituïda en 1985 i formada per persones amb Fibrosi Quísitica, familiars i amics, dedicada a millorar les condicions de vida de les persones afectades i les seues famílies en tota la Comunitat Valenciana.

Justament, hui 22 d’abril, se celebra el dia nacional de la Fibrosi Quísitica. Una data on es reivindiquen millores i ajudes per a l’accés als últims tractaments per part de les persones afectades, que suposaran el control de la malaltia i la millora en la qualitat de vida de les persones amb Fibrosi Quística.

La Fibrosi Quística és la malaltia genètica greu més freqüent i s’estima una incidència al nostre país entorn d’un de cada 5.000 naixements, mentres que una de cada 35 persones són portadores sanes de la malaltia. En els últims anys s’ha avançat molt en el coneixement i tractament de la malaltia però, a pesar d’això, continua sent una patologia sense curació.

A continuació, et deixem informació respecte de tota l’activitat i informació promoguda per a este dia nacional de la Fibrosi Quística.

 

Imagen Día Nacional whatsapp

 

 

DÍPTIC DÍA NACIONAL FIBROSIS QUÍSTICA 2015

Notícies relacionades