x

Nerea García, present i futur de les carreres amb una somriure

23 febrer, 2015

Nerea García viu cada diumenge de carrera a València de manera molt especial. Esta esportista del Projecte FER i de Serrano CA és el present i el futur del Circuit Divina Pastora de Carreres de València i d’altres proves. I sempre acompanyada del seu somriure, abans i després de les carreres.

Als seus 16 anys, combina els estudis de 4t de l’ESO amb la seua passió per l’atletisme. Va tardar només uns dies a apuntar-se al Circuit tot just complir els 12 anys (edat mínima per a competir) i prompte va començar a compartir la satisfacció de córrer amb els majors a disfrutar dels èxits esportius. Dos primers llocs i un tercer en les diferents categories que ha anat cobrint en els seus primers tres anys en esta sèrie de proves pels barris de València.

nerea garcía

“M’agraden les proves del Circuit, que combine amb la pista coberta i descoberta i també amb el cros”, ens conta Nerea. Sempre, de moment, en distàncies de 3 o 5-6 quilòmetres. Encara que també ha arribat ja a córrer alguna prova de 8.000 metres. Mentres calfa en una de les rectes prèvies a l’eixida del Circuit ens conta que acaba d’eixir d’una xicoteta lesió “i per això ara vaig amb més compte”.

Cures com les que rep dels seus companys de Serrano CA, per als quals és la Peque. Igual que els seus companys, s’ha acostumat a pujar al pòdium al final de cada prova. Però, sobretot, a disfrutar de cada metre, en cada camallada de cada carrera. Mentres arreplega una nova medalla (segon lloc) en la IV Carrera Universitat de València, els menors de 12 anys s’estrenen en les noves proves infantils a pocs metres del pòdium. Ací està el futur de Valencia Ciudad del Running. En els ulls de Nerea, i en el seu bonic somriure, ja veiem el present.

 

nerea garcía Fotos. Alexis Sánchez / Serrano con el Atletismo

Notícies relacionades