x

La Marató València es convertix en la millor carrera de la història d’Espanya

16 novembre, 2016

La Marató València Trinidad Alfonso EDP, organitzada per la SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, ha rebut el guardó a la millor carrera de la història d’Espanya segons la Real Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA). La prova, que també estrena la Road Race Gold Label de la IAAF en este 2016, ha superat per primera vegada en la història de les carreres de ruta al nostre país la barrera dels 3.000 punts del barem que marca la RFEA.

La capacitat organitzativa, l’antiguitat en el Calendari RFEA, el nombre d’atletes participants, el nivell esportiu de la competició i el nivell dels atletes que competixen en cada cita -entre altres aspectes- són els paràmetres utilitzats per determinar la classificació de les millors carreres d’Espanya. Una vegada sumats cada un d’eixos conceptes, s’efectua la mitjana de les tres últimes edicions celebrades per obtindre la carrera que ostenta el títol de millor carrera d’Espanya.

En este 2016 la Marató València Trinidad Alfonso EDP ha tornat a situar-se com la carrera millor valorada d’Espanya en la seua distància i també s’ha convertit en la millor d’elles a nivell general. Els seus 3.008 punts són la millor valoració d’una carrera popular homologada en tota la història d’Espanya, és a dir, és la carrera que major puntuació ha obtingut en la història d’Espanya. En la distància de marató li seguixen la prova de Sevilla i la carrera de Barcelona.

La Mitja Marató també revalida el seu primer lloc

Quant a la Mitja Marató València Trinidad Alfonso, organitzada per la SD Correcaminos, també continua en la primera posició de la classificació de les carreres de 21.097,5 metres amb un total de 2.100 punts la passada edició, per la qual cosa manté el seu lideratge en els últims tres anys amb una mitjana de 2.583 punts. A la seua estela estan l’Asics Medio Maratón Madrid i la Mitja Marató de Barcelona.

La 10K paral·lel a la marató, en tercera posició

La 10K València Trinidad Alfonso també ha pujat al podi de les carreres populars de 10.000 metres amb la tercera posició en el rànquing que confecciona la RFEA.

D’esta manera, València es consolida per mitjà de les seues millors carreres com una ciutat idònia per a la pràctica esportiva i amb un nucli sòlid de participants que busquen gaudir de la carrera a peu en la capital valenciana.

1525-mvta2015-0013

Notícies relacionades

Política de galetes
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Si està conforme amb això, punxe ACCEPTAR. Si no ho fa, és possible que la pàgina web no carregue totes les seues funcionalitats. Per a més informació, pot consultar la nostra política de galetes punxant en l'enllaç.

Acceptar