x

La Mitja Marató València aconseguix el rècord en sòl espanyol i la més ràpida del món en 2014

19 octubre, 2014

La Mitja Marató València Trinidad Alfonso, organitzada per la Societat Esportiva Correcaminos, ja s’ha convertit en la més ràpida de la història en sòl espanyol, la sexta millor marca mundial de la història i la més ràpida del món en 2014. Abraham Cheroben, que figurava entre els favorits en categoria masculina, ha firmat un registre de 58:48, 38 segons més ràpid que l’anterior rècord en territori nacional que posseïa la mitja marató de Granollers. En dones, la kenyana Emily Muge també ha batut el rècord del circuit valencià amb 1h08’01”, un altre registre de categoria internacional i un dels més veloços que s’ha registrat a Espanya.

D’esta manera, la prova valenciana es consolida en el calendari de maratons internacionals com una cita ineludible i amb un circuit propici per a aconseguir marques esportives de referència.

El ritme de carrera va ser endiablat, amb un Kisorio desbocat, que marcava 27’41” en el quilòmetre 10. Una carrera rapidíssima que en el pas pel 10.000 portava projecció de rècord del món. Just en eixe tram és quan comença un xicotet desnivell cap amunt fins al quilòmetre 16, una circumstància que no ha evitat que després del pas pel quilòmetre 15, Abraham Cheroben aconseguira un temps de 41’30”, un dels tres millors de tota la història. Unes marques que es van consolidar amb els 58’48” amb què s’ha creuat la línia de meta i que ha permés que quatre atletes més baixaren de l’hora en la prova.

El Medio Maratón Valencia Trinidad Alfonso,

Respecte a la participació nacional, David Solis, corredor del Bikila, amb 1h05’28”, ha sigut el primer atleta nacional masculí, mentres que la primera atleta espanyola a creuar la línia de meta de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso ha sigut Elena Espeso, amb un temps d’1h13’02.

La millor marca en sòl espanyol de la Mitja Marató s’unix a l’obtinguda per la Marató València Trinidad Alfonso al novembre de 2013, la qual cosa convertix València en la ciutat més ràpida d’Espanya.

Medio Maratón Valencia Trinidad Alfonso 2014

Declaracions

Paco Borao, President de SD Correcaminos, organitzadora de la Mitja Marató València: “Hui hem assistit al major èxit en atletisme que hem tingut en la ciutat. Tenim els circuits més ràpids d’Espanya en Marató i Mitja Marató”.

Abraham Cheroben, guanyador de la 24a Edició de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso: “El meu objectiu hui era baixar dels 58 minuts i poder aconseguir així el rècord del món”.

Emily Muge, guanyadora de la 24a Edició de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso: “Me’n vaig molt contenta amb la gran victòria aconseguida hui”.

Juan Roig, President de la Fundació Trinidad Alfonso: “Que es parle de València com a referent del running és una gran notícia. Després de molts anys, la SD Correcaminos té els resultats esperats amb el seu esforç; el que ha passat hui és molt bo per a València, la Comunitat Valenciana i Espanya”.

9.372 € solidaris per a l’Associació Espanyola Contra el Càncer

Una de les accions solidàries de la Mitja Marató València ha sigut l’aportació de la Fundació Trinidad Alfonso d’un euro per corredor que haja arribat a meta. Una recompensa a l’esforç que ha servit per a reunir 9.372 € en favor de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, entitat solidària de la prova per a esta edició de 2014 i que en esta edició coincidia amb la commemoració del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama.

01-media-maraton-valencia-140551

València es bolca amb la seua mitja marató

Una de les claus per a l’èxit esportiu i de participació de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso ha sigut la implicació i participació del públic. Al llarg del circuit de la mitja marató, el suport del públic ha servit perquè la prova torne a superar-se un any més. Animacions perquè els ciutadans formen part de la festa i animen els corredors. Com a novetat, enguany s’ha donat més protagonisme a les falles gràcies al concurs Running Faller d’animació.

Notícies relacionades