x

El turisme de la Marató València Trinidad Alfonso deixa en l’economia valenciana més de 10 milions d’euros

19 febrer, 2015

La Marató València Trinidad Alfonso de 2014 va deixar en l’economia valenciana una despesa turística més de 10 milions de € per a la ciutat. Esta dada s’arreplega dins de l’estudi realitzat per l’Institut Valencià de Recerques Econòmiques (IVIE), dirigit pel Catedràtic d’Economia de la Universitat de València, Joaquín Maudos, qui des de 2011 analitza l’impacte econòmic que la marató, organitzada per la Sociedad Deportiva Correcaminos i l’Ajuntament de València, genera en la ciutat.

Segons l’informe del IVIE, la Marató València Trinidad Alfonso 2014, amb una inversió en organització d’1.922.380 €, ha permès augmentar de forma considerable la contraprestació en forma de riquesa econòmica que esta prova esportiva trasllada a la ciutat. Aixi doncs, la xifra dels 10.002.687€ suposen un 23 % més del generat després de l’edició de 2013 (7.727.703 €).

La Marató València Trinidad Alfonso és un exemple de col·laboració públic/privada en el qual la despesa en el qual incorren les institucions és percentualment xicoteta. Dels 1.922.380 euros d’inversió que va registrar l’esdeveniment en 2014, les arques públiques van córrer únicament amb el 8% de la despesa, mentre que la resta es reparteix entre l’aportació privada dels col·laboradors i patrocinadors (56%) i la pròpia capacitat de generar recursos de la prova a través de les inscripcions (36%).

La potencialitat de la Marató València Trinidad Alfonso com a font de riquesa per a la ciutat de València és notable i s’evidencia en el creixement de la despesa turística si prenem com a referència l’edició de 2011, primera marató analitzada per l’IVIE. En l’esmentada edició, la despesa dels participants en la ciutat es va establir en una tornada de 1’3 milions d’euros. Una dada que en quatre anys ha crescut un 769% fins a aconseguir els més de 10 milions d’euros actuals que la prova genera en favor de l’economia valenciana

grafica_gasto_turistico_val

Perfil del turista esportiu

D’altra banda, cal destacar que dins de tot l’informe d’impacte realitzat pel IVIE, s’estableix un perfil de turista esportiu nacional que sol viatjar en parella i pernoctar 2 nits en la ciutat. Mentre, el corredor internacional sol viatjar en grup de 5 persones i la seua estada en la ciutat es perllonga per un període d’entre 3 a 4 dies.

De fet, les dades computades oferixen que la procedència econòmica d’esta despesa de més de 10 milions de € del turisme esportiu a València es dividix en un 65’8% procedent de corredors/visitants internacionals i en un 34’2% de corredors/ visitants de procedència nacional.

 

[vcr_note]La consulta i descàrrega completa de l’informe realitzat pel IVIE es pot realitzar en la web www.ivie.es[/vcr_note]

 

 

Notícies relacionades