x

El nou circuit de Tarongers s’obri a corredors i usuaris de la vida saludable

6 Juny, 2018

Valencia Ciudad del Running, amb l’objectiu de continuar oferint més avantatges per als corredors i contribuir a una millor ordenació dels diferents usos de la via pública, ha estrenat el circuit saludable de Tarongers, amb 2.200 metres que recorren l’avinguda del mateix nom al costat de la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València.

Un projecte impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso, en col·laboració amb diferents àrees de l’Ajuntament de València, per a dotar de millors infraestructures esta habitual ruta per a córrer, i que se suma al Circuit 5K Jardí del Túriaque acaba de complir 1.000 dies d’ús freqüent per part dels corredors des que es va inaugurar.

Després de diverses setmanes de treball en esta ruta, l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, juntament amb altres representants institucionals; la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, i els vicerectors de les dos universitats valencianes, José Luis Cueto i Antonio Ariño, van formalitzar l’obertura d’esta nova ruta en la ciutat del running guiats per l’arquitecte Carlos Campos, que ha sigut el director de l’obra en este projecte. El cost global de l’actuació ha sigut superior als 300.000 euros, finançat per la Fundació Trinidad Alfonso, que inclou també cinc anys de manteniment.

 

Circuito Tarongers Valencia

2.200 metres de millores per a tots

Al llarg dels 2,2 quilòmetres de ruta, a més de la senyalització per a l’ús de corredors i d’indicacions de distància cada 100 metres, s’han instal·lat dos punts d’estiraments i exercicis de força, quatre punts d’hidratació amb fonts, 91 arbres per a millorar l’entorn i incrementar les zones d’ombra en la via i, a més, s’han cobert 42 escocells al voltant dels arbres per a facilitar el pas dels corredors o els veïns.

Esta ruta de Tarongers permetrà compatibilitzar l’ús esportiu amb els vianants, fet que facilitarà la convivència tant amb el carril bici actual com amb el trànsit per als vianants de la zona. A més, millora les condicions ambientals, substituint l’arbrat per exemplars més grans, que fan més ombra, tant al llarg del recorregut com en les zones biosaludables.

La millora de les condicions del paviment, reparant àrees deformades o perilloses, i les condicions de seguretat, amb la separació i delimitació entre el circuit saludable i els espais de circulació rodada i ciclista, ja que 360 metres del carril bici han sigut traslladats de la vorera a la calçada en esta zona.

En un futur, la Fundació Trinidad Alfonso i l’Ajuntament de València tenen l’objectiu comú de treballar en diferents actuacions d’altres rutes per a córrer i vies saludables, sempre que els projectes siguen viables i positius per a l’entorn de la ciutat, tant pel que fa als corredors i amants del running com en la millora de diferents barris.

 

Notícies relacionades

Política de galetes
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Si està conforme amb això, punxe ACCEPTAR. Si no ho fa, és possible que la pàgina web no carregue totes les seues funcionalitats. Per a més informació, pot consultar la nostra política de galetes punxant en l'enllaç.

Acceptar