x

La Mitja Marató València Trinidad Alfonso, una carrera cada vegada més internacional

3 març, 2015

Després d’un mes de l’obertura de les inscripcions de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso, la valoració no pot ser més positiva. Després del boom del primer dia en el qual es van esgotar les primeres 1.000 inscripcions en tan sol dues hores i mitja, s’han aconseguit els 1.600 runners, prop del 16% del cens en l’edició de 2014 quan encara queden més de 7 mesos per al tret d’eixida dels 21k més ràpids d’Espanya i sisena carrera més ràpida de tots els temps.

La gran marca aconseguida en l’edició de 2014 ha generat una gran expectació en el mercat internacional, per la qual cosa cada vegada són més els corredors que han planificat València com la seua destinació per a realitzar el seu millor crono. Així ho comprovem després del primer mes d’obertura de les inscripcions. Prop d’un 7% dels corredors que ja han reservat el seu dorsal vindran de fora d’Espanya, generant un amalgama de cultures i banderes digne d’una carrera de nivell internacional com és la valenciana.

En una primera estimació de participants internacionals, els neerlandesos lideren el rànquing, seguits de britànics, italians i belgues. D’igual manera, el ressò de les grans marques que es poden realitzar a València arriba fins a Estats Units, Brasil o Veneçuela, des d’on ja han adquirit el seu dorsal per a volar pels carrers valencians.

També és destacable la projecció a nivell nacional de la prova. El 13% dels inscrits fins hui arriben des de fora de València, destacant el runner madrileny que és un 3,75% del cens total de la carrera.

Finalment, la progressió de la dona en la carrera és cada vegada major. El 20% del cens actual són corredores que trien València. L’any passat, en l’eixida de l’Avinguda del Port, un 17% eren dones, per la qual cosa trobem un xicotet creixement que ja és una dinàmica durant els últims anys. Una molt bona notícia.

Botón_700x360_VLC

Notícies relacionades