x

Chema Martínez: “Disfrute corrent a València per la seua gent”

27 febrer, 2015

L’atleta Chema Martínez va tornar a córrer a València. Esta vegada ho va fer de manera menys intensa i ràpida del que ens té acostumats, ja que el motiu de la seua visita era una quedada amb 150 corredors valencians per a compartir amb ells un xicotet rodatge pel Jardí del Túria i una xarrada tècnica a les pistes d’atletisme.

Era un moment ideal per a compartir amb Chema i la resta de corredors i preguntar-li per la privilegiada posició que està prenent la nostra ciutat en la carrera per ser la capital del running i les carreres populars. “A València es disfruta corrent pel clima, per les llargues avingudes, per l’altimetria… però, sobretot, es disfruta corrent per la gent. Des de fa molts anys, esta ciutat és un dels llocs on més afició hi ha al ‘running’. Ací han sigut pioners en moltes qüestions, i segur que ara, per metre quadrat, és on més gent corre de tota Espanya. Jo estic encantat de vindre a València i veure que cada dia són més els que disfruten de la mateixa passió que tinc jo”, ens va comptar abans d’iniciar este entrenament organitzat per evaSion Running i Cope València, en la visita d’El Partido de las 12.

DESMCHEMA04

València és ara la ciutat més ràpida d’Espanya, amb la Mitja Marató i Marató més ràpides en sòl espanyol. “La ciutat ha crescut moltíssim amb la Marató. Es nota l’evolució d’estos últims anys, en què s’ha convertit en una marató referent, que tot el món vol córrer-ho abans o després. València està de moda no sols pel nombre de corredors, sinó també pels nombrosos esdeveniments populars que hi ha a l’any. En esta ciutat es pot córrer molt… i molt ràpid”.

La pregunta és quasi obligada. Quan veurem Chema Martínez de nou córrer pels carrers de València? “Jo sempre ‘em pegue foc’ en les carreres, però ara ja no córrec tan ràpid com abans (somriu). Segur que vindré prompte a córrer la Mitja Marató o la Marató. No sé si podré ja competir amb els millors, però sí que ho intentaré”, reconeix.

Encantat amb la iniciativa del Circuit 5K

Encantat amb la iniciativa del Circuit 5K

En la seua fugaç visita, va tindre uns minuts per a acostar-se a veure els primers metres del Circuit 5K Jardí del Túria, que ja s’han obert a la circulació de corredors en el seu primer tram de 400 metres, i Chema es mostra encantat d’esta iniciativa: “Ja deia que València és pionera en molts temes, i este circuit específic no hi ha dubte que és un pas més. Jo estic encantat que les ciutats incorporen de formes diferents l’esport en la ciutat i estic segur que este Circuit estarà sempre ple de gent practicant esport, i això és el que m’agrada”.

[vcr_custom_gallery source=”media: 3532,3531,3530″ link=”lightbox” target=”blank” width=”180″ height=”120″ title=”never”]

Fotos: David González

Notícies relacionades