x

València acollirà el Mundial de mitja marató en 2018

19 juny, 2016

València albergarà la 23ena edició del Campionat del Món de Mitja Marató l’any 2018. La Ciutat del Running seguix apostant per la carrera a peu i acollirà el significatiu esdeveniment esportiu en la distància durant el mes de març de 2018. L’elecció de València com a seu s’ha anunciat a Mònaco en la reunió de la IAAF, on la candidatura de València va superar en la votació final a Sopot (Polònia), després d’haver-se quedat pel camí, per diferents raons, altres ciutats que mesos arrere també van mostrar el seu interès com Lima, Torontó, Minsk i Copenhague.

La SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, amb Paco Borao i la regidora Maite Girau al capdavant de l’expedició, han defensat la candidatura valenciana davant la IAAF. Entre els múltiples arguments esgrimits, s’ha posat en valor tant el nivell organitzatiu com l’esportiu de València com a ciutat referent en la carrera a peu, prenent l’exemple tant de la Marató com de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso, condecorats tots dos amb la Gold Label (Etiqueta d’Or) de la IAAF.

Paco-Borao-Mundial-MM

D’esta manera, València arreplega el testimoni de Cardiff com a ciutat organitzadora d’aquest esdeveniment on es donen cita els millors corredors del món en la distància i que se celebrarà durant el mes de març de l’any 2018. Cal recordar que l’elecció de València com a ciutat organitzadora del Mundial de Mitja Marató, no substituirà a la Mitja Marató València Trinidad Alfonso, que seguirà celebrant-se en el mes d’octubre. Esta cita mundial serà una fita puntual, que comptarà amb un traçat diferent pels carrers de la ciutat i que ratificarà a València com un exponent de refencia internacional en l’atletisme de ruta.

El fet que la carrera siga considerada com a Campionat Mundial congregarà en la prova d’elit a un grup proper als 300 corredors entre els quals trobarem els més ràpids del planeta. No obstant això, l’esdeveniment també estarà dissenyat perquè corredors vinguts de tot arreu del món puguen gaudir d’esta prova corrent pels carrers de València.

1518-MMVLC2015-19

Esta serà la segona vegada que es dispute el campionat del món de Mitja Marató en territori espanyol, ja que la 5ena edició, l’any 1996, es va fer a Palma de Mallorca amb poc més de 200 atletes.

 

Notícies relacionades