x

Presentació

El fenomen de l’atletisme popular s’ha consolidat com la referència en matèria de l’esport de masses. Una especialitat esportiva que té en la Marató la seua màxima referència. Els mítics 42,195 quilòmetres, són un exemple de superació personal i constància que reflecteixen els valors més destacats de l’esport.

En la Marató València Trinidad Alfonso EDP trobaràs un circuit idoni (totalment pla), la temperatura perfecta (entre 12 i 17 graus) per a superar la teua marca. El mes de novembre es converteix en una època de l’any perfecta per a la pràctica de les proves de fons i al costat de l’incomparable marc que acompanya la celebració de la prova, fan de la Marató València Trinidad Alfonso EDP una de les cites més destacades del panorama nacional.

En l’edició de 2015 es van batre tots els registres de temps amb la millor marca en sòl espanyol de la història, obtinguda per l’atleta John Nzau Mwangangi amb un crono de 2:06:13. A més, com cada any es va tornar va superar la marca de participants inscrits en la prova amb una xifra que es va elevar per sobre dels 17.000 participants.

Además, como cada año se volvió superó la marca de participantes inscritos en la prueba con una cifra que se elevó por encima de los 18.000 participantes y una cifra de 16.300 llegados a meta.

La Marató València Trinidad Alfonso EDP va rebre en 2016 la condecoració de Road Race Gold Label de la IAAF i es va confirmar com a una de les millors proves en la distància dels 42.195 metres del mon. Més de 19.000 corredors prengueren l’eixida en la prova maratoniana d’entre els que triomfaren Victor Kipchirchir, vencedor en homes amb un temps de 2:07:39, i Valary Jemeli Aiyabei, que es coronà com el crono més ràpid de la història en sól espanyol amb un temps de 2:24:48, superant el seu propi registre obtingut en Barcelona en el mateix any.

La Ciutat de les Arts i les Ciències seran el centre neuràlgic d’una prova que pretén ser una festa de l’esport. Tant l’eixida com l’arribada, així com les activitats paral·leles a la carrera, seran en aquest enclavament arquitectònic, sens dubte, un dels més espectaculars del nostre segle. Bat la teua marca tot travessant les aigües del Museu de les Ciències Príncep Felipe. Celebra la teua entrada a meta en un final inoblidable.

Història

La Història de la marató en la nostra ciutat no és una altra que la de la Marató popular de València la primera edició de la qual es va celebrar el 29 de març de 1981, a la que van seguir, any rere any, 29 més fins a la seua trentena celebrada en 2010. Esta història està estretament lligada a la Societat Esportiva Correcaminos, un dels primers clubs esportius que van abraçar l’atletisme popular a finals dels anys 70.

El naixement d’este projecte no es diferenciava ni en la seua època ni en el seu objectiu als molts que de cap a cap de la geografia mundial es posaven en marxa; a títol anecdòtic, la Marató de València naixia en mateix dia del mateix any que la Marató de Londres: 29 de març de 1981. Pocs abans d’eixa data i molts després han sumat i continuen sumant els seus noms a la llarga llista de proves de la distància de la marató. Al llarg d’estos 30 anys, els circuits d’esta carrera mítica han canviat com ho han fet les nacionalitats dels seus vencedors i vencedores.

El passeig de l’Albereda va veure nàixer tant a la primera marató com a la seua trentena edició, l’última a hores d’ara; els circuits de la carrera han anat succeint-se en busca del millor traçat, adjectiu este que té moltes i diferents lectures, en un intent de millorar tècnicament el traçat i acostar els corredors al públic. Els llorejats han sigut de moltes nacionalitats però la memòria és selectiva i Vicente Antón i Elisenda Pucurull s’han quedat per sempre en la ment i el cor dels aficionats.

Es dóna naixement al nou projecte de la Marató València, enfront del qual Correcaminos s’enfrontava a un dubte “hamletià”: el ser o no ser, és a dir, o ancorar-se en la còmoda continuïtat de continuar organitzant maratons de segona línia o, alçant-se contra tot tipus d’inconvenients, acceptar l’oferiment de l’Ajuntament de València d’associar-se amb ell per a lluitar conjuntament per situar la nostra marató en la galeria de la glòria on residixen només els triats. La decisió ja és de tots coneguda; el temps com a jutge dictarà la sentència i tots hem de caminar units perquè ella siga favorable.

Política de galetes
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Si està conforme amb això, punxe ACCEPTAR. Si no ho fa, és possible que la pàgina web no carregue totes les seues funcionalitats. Per a més informació, pot consultar la nostra política de galetes punxant en l'enllaç.

Acceptar